ACTUEEL

https://www.bonheiden-loopt.be/

Bonheiden Loopt! steunt dit jaar meerdere goede doelen

Antoon Verbeeck - 02 mei 2019 - 16u54

Het GreenAlive loopteam en het Imeldaziekenhuis organiseren op zaterdag 14 september de derde editie van Bonheiden Loopt!. Vorig jaar werd het loopevenement georganiseerd ten voordele van het project 'Train je brein', dat gedragen wordt door de dienst fysische geneeskunde van het ziekenhuis. 450 wandelaars en lopers zamelden 1.750 euro in. "Een grote verandering voor deze nieuwe editie is dat er niet één maar meerdere goede doelen zullen zijn. We geven de kans aan verenigingen uit Bonheiden en Rijmenam om zelf een doel te bepalen. Dit kan de vereniging zelf zijn of voor een project dat de vereniging ondersteunt. De verenigingen kunnen dan ook zelf promotie maken voor hun eigen doel", delen de organisatoren mee.

Natuurdomein Mispeldonk

"De lopers kiezen voor welk goed doel ze lopen of wandelen. Voor 1 juni moeten de voorstellen binnen zijn. Het moet om een erkende vereniging gaan. Bij het inschrijven kiest de deelnemer voor wie hij loopt of wandelt." Dit jaar loopt het parcours onder meer door de gebouwen van een bouwfirma, een school, vzw jeugddorp en de Hottentothoeve. Natuurdomein Mispeldonk werd eveneens opgenomen in het parcours. Het vertrek en de aankomst zijn voorzien op het domein van de Krankhoeve. "Dit jaar bieden we als voorbereiding een Start-to-Run aan. Elke dinsdagavond is iedereen welkom om hieraan deel te nemen. Deelnemen is gratis", klinkt het nog. 

Bonheiden loopt en wandelt dit jaar voor vijf goede doelen

Antoon Verbeeck - 30 augustus 2019 - 11u12

BONHEIDEN Het loop- en wandelevenement Bonheiden Loopt gaat geld in het laatje brengen voor niet één maar vijf goede doelen. Op zaterdag 14 september organiseert de gelijknamige vzw en het Imeldaziekenhuis een derde editie. Lokale verenigingen konden tot en met juni doorgeven voor welke goede doelen de loopschoenen worden aangebonden.

"Bonheiden Loopt is niet alleen een sportief en gezond evenement maar ook één met een hart voor het goede doel. De grote verandering in vergelijken met de vorige jaren is dat er niet één maar meerdere goede doelen zullen zijn. In het voorjaar hebben wij er vijf geselecteerd. Deze werden door verenigingen uit Bonheiden en Rijmenam ingestuurd", zegt Geert Teughels van de vzw. "De geselecteerde verenigingen zijn: de Nationale Kinderkanker dag, De Waakdoos, G-basket Titans Bonheiden, Opvangcentrum Ter Heide en Villa Praline. Het inschrijvingsbedrag, dat vijf euro bedraagt, gaat integraal naar deze vijf goede doelen."

"We willen dit jaar ook meer inzetten op het beperken van afval. Zo krijgen de wandelaars en de lopers geen wegwerp bekers of flessen meer als bevoorrading. Wij hebben dankzij de steun van onze sponsors geopteerd om te werken met herbruikbare drankzakjes. Ze worden uitgedeeld tijdens de bevoorrading en iedereen mag deze houden om later opnieuw te gebruiken." Vorig jaar liepen en wandelden er meer dan 450 mensen mee tijdens het evenement. Het doel van de vzw blijft om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen, om zo ieders gezondheid te verbeteren en te werken aan preventie. "Het is dus geen wedstrijd maar een soort van 'Urban Trail' door Bonheiden. We lopen door de natuur, rustige straten en door een aantal openbare en historische gebouwen. Dit jaar lopen we door de gebouwen van een bouwfirma Van Looy, de school Klim Op, vzw Jeugddorp en de Hottentothoeve. Het parcours gaat ook door het mooie natuurdomein Mispeldonk. In totaal krijgen deelnemers 7,5 kilometers voorgeschoteld. Het vertrek en de aankomst zijn voorzien op het domein van de Krankhoeve."

"In samenwerking met de vier lagere scholen organiseren we opnieuw een Kidsrun. De lagere schoolkinderen lopen per graad met voorlopers. Inschrijven voor de Kidsrun is gratis en verloopt via de vier lagere scholen in onze gemeente. Volgende week krijgen alle schoolkinderen een flyer mee naar huis. De Kidsrun is, net als Bonheiden Loopt en Wandelt, geen wedstrijd en alle kinderen krijgen na afloop een verrassing. Ook de school die het meeste leerlingen aan de start krijgt, wint een leuke prijs." Inschrijven voor Bonheiden Loopt kan door 5 euro te storten op de rekening van de vzw of via één van de goede doelen. Op voorhand inschrijven is verplicht. Meer informatie op www.bonheiden-loopt.be